Home / Over ons
GemeenteBelangen Doetinchem
Een partij die graag een afspiegeling wil zijn van de inwoners van onze gemeente. Het maakt hierbij niet uit of je jong of oud bent, man of vrouw, of welke culturele achtergrond je hebt. Belangrijk is dat we samen werken aan een goed leefbaar en mooie gemeente Doetinchem. Samenwerking met de bevolking is het uitgangspunt bij het opstellen en uitvoeren van een beleid dat is gebaseerd op eerlijkheid, onafhankelijkheid, menselijkheid, gelijkwaardigheid, respect en democratie. Als GemeenteBelangen Doetinchem kiezen wij voor eerlijke, realistische en praktische oplossingen. Dit doen we in overleg met onze inwoners maar ook met belangenverenigingen.

Wonen en werken in onze gemeente Doetinchem is meer dan alleen een dak boven je hoofd hebben! Er wordt dan ook maatwerk geleverd in de gemeentelijke besluiten. Met hart en ziel wordt er gewerkt aan een betrouwbare, schone en veilige leefomgeving. Een van de belangrijkste speerpunten van ons is het in stand houden van de openbare voorzieningen, zoals sportvelden, brandweerposten, politiebureau, bibliotheken, zwembaden en onbetaalde parkeerplaatsen.

GemeenteBelangen Doetinchem is een lokale partij zonder verborgen agenda. Begaan met de lokale problemen. We zullen de kritische en constructieve noot zijn in de gemeenteraad met maar één doel voor ogen: verbeteren van de leefomgeving in onze prachtige gemeente.

Duurzaamheid
Eerst zonnepanelen op de daken voordat er een zonnepark/windmolenpark wordt aangelegd ten koste van landbouw/natuurgrond.
Zwemdiploma A
Met steeds meer water in de gemeente, vinden wij dat elk kind moet leren zwemmen. Zwemdiploma A voor alle kinderen.
Parkeertarieven
De tarieven voor de eerste twee uur parkeren verlagen zodat inwoners van Doetinchem een voordeel hebben bij het parkeren in het centrum.
Volksgezondheid
Bij besluiten over vestiging of uitbreiding van bedrijven moet te allen tijde rekening gehouden worden met volksgezondheid.
Waarom GemeenteBelangen Doetinchem:
Focus op Doetinchem. Geen landelijke binding of politieke kleur.
Wij lopen niet aan het handje van een nationale partij. Wij zijn vrij en neutraal. Het enige wat wij echt willen is dat het goed gaat met onze gemeente en regio.
Dat het belang van Doetinchem, Wehl en Gaanderen te allen tijde voorop staat. Niet alleen in het partijprogramma, maar ook in de dagelijkse politiek.

Zonder verborgen agenda. Zonder instructies uit Den Haag. Dichtbij de bewoners en ondernemers.

Het gaat om uw gemeente, uw dorp, uw wijk en uw geld!